/ اقتصادی
چهارشنبه   ۱۵ تير ۱۴۰۱ / ۱۷:۱۷
کد خبر: ۱۷۴۷
تعداد بازدید: ۷۰۰

اختصاص حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان منابع به زیرساخت‌های صنعتی

معاون وزیر صمت گفت: حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان منابع در سفر‌های استانی رئیس جمهوری برای موضوعات مرتبط با زیرساخت‌های شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور مصوب شده است.

اختصاص حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان منابع به زیرساخت‌های صنعتی

به گزارش خبرگزاری صداویسما به نقل از سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران؛ علی رسولیان در نشست مشترک با مدیران عامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان‌ها که در حاشیه آیین گرامیداشت دهه تولید و تجارت و روز ملی صنعت و معدن برگزار شد، اظهار داشت: برنامه‌های خوبی در دهه تولید و تجارت در استان‌ها برگزار شد، و عملکرد شرکت‌های استانی نیز در این حوزه مورد قبول وزیر و مجموعه وزارتخانه بود، که این عملکرد با انعکاس صحیح اقدامات و دستاوردها، به ارتقاء عملکردی وزارت صنعت، معدن و تجارت نزد آحاد جامعه منجر شد.

وی با بیان این‌که مدیران عامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان‌ها با تمام تلاش درحال دفاع از موقعیت صنعت، معدن و تجارت در استان متبوع خود هستند، افزود: عملکرد شرکت‌های استانی به‌صورت مداوم در بازه‌های زمانی سه ماهه مورد بررسی و پایش قرار می‌گیرد و علاوه بر برنامه‌ها و شاخص‌های مجامع و بودجه، برنامه‌های ویژه‌ای نیز در سطح ملی با درنظر گرفتن برش‌های استانی در دستور کار قرار دارد.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، سفر‌های استانی رئیس جمهور در دولت سیزدهم را بسیار مثبت، کارآمد و اثربخش ارزیابی و اضافه کرد: در این سفر‌ها حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان منابع برای زیرساخت‌ها و پروژه‌های عمرانی در سطح شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور مصوب شده است.

واگذاری الکترونیکی زمین در شهرک‌ها و نواحی صنعتی با جدیت تمام دنبال می‌شود

رسولیان در بخش دیگر سخنان خود با تأکید بر این‌که موضوع واگذاری الکترونیکی زمین در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور با جدیت تمام دنبال می‌شود، ادامه داد: این موضوع قولی است که وزیر صنعت، معدن و تجارت به نمایندگان مجلس شورای اسلامی داده است و ما نیز انجام این موضوع را تعهد کرده و اطمینان داریم واگذاری الکترونیکی در راستای شفاف سازی و حذف امضا‌های طلایی، دستاورد‌های مثبتی را دربر خواهد داشت.

وی در ادامه با بیان این‌که بیش از ۹۹ هزار قرارداد حق بهره برداری و واگذاری زمین در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور منعقد شده است، اظهار داشت: از این تعداد قرارداد، افزون بر ۴۹ هزار مورد به بهره برداری از واحد صنعتی و تولید منجر شده است، که در این راستا، آیین نامه ارزیابی کیفی برای به تولید رسیدن قرارداد‌های راکد و جدید در دست اقدام می‌باشد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به برنامه آمایش سرزمینی بخش صنعت، معدن و تجارت در کشور بیان کرد: این برنامه ملی، برش‌های استانی و شهرستانی دارد، مناطق مختلف تقسیم بندی شده است و به مناطق کمتر برخوردار صنعتی با نگاه ویژه‌ای توجه می‌شود. همچنین الگوی منطقه‌ای و کالایی تعریف می‌شود و برنامه‌های توسعه‌ای بر اساس این الگو پیش خواهد رفت.

با تشکل‌های بخش خصوصی هم افزایی و تعامل شود

رسولیان در ادامه با تأکید بر ضرورت هم افزایی با تشکل‌های بخش خصوصی افزود: همراهی خوبی در سطح وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با تشکل‌های صنفی و انجمن‌های تخصصی وجود دارد، و این هم افزایی در شرکت شهرک‌های صنعتی استان‌ها نیز به وضوح قابل مشاهده است.

وی با بیان این‌که انتظارات مردمی از وزارت صنعت، معدن و تجارت بسیار بالاست، اضافه کرد: باید به انتظارات و توقعات مردم توجه جدی داشت و در موضوعاتی مانند فسخ قرارداد و خلع ید، ضمن مدیریت موضوعات پیرامونی و رعایت عدالت، در واگذاری‌ها نیز اهلیت و صلاحیت فردی مورد تأکید و توجه قرار گیرد.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران همچنین با تأکید بر ضرورت نظارت بر پروژه‌های عمرانی و زیربنایی، از مدیران عامل شرکت‌های استانی تابعه خواست تا دارایی‌های خود را در حوزه‌های زمین، آب، برق و دیگر زیرساخت‌ها ارتقاء دهند و در این حوزه، مدیریت توسعه گرا داشته باشند.

ظرفیت احداث حدود ۱۵ شهرک صنعتی بزرگ مقیاس را در کشور داریم

رسولیان با بیان این‌که ظرفیت پیاده سازی و احداث حدود ۱۵ شهرک صنعتی بزرگ مقیاس را در کشور داریم، ادامه داد: برخی از استان‌ها این ظرفیت و پتانسیل را دارند؛ لذا مدل‌های احداث این گونه شهرک‌ها که از لحاظ آب، برق و پساب، خود تأمین هستند باید طراحی شود، و مدل‌های مشارکتی نیز تأثیرگذاری خود را خواهد داشت.

وی همچنین با تأکید بر ضرورت کاهش مدت زمان فرآیند‌ها و بروکراسی‌های دست و پا گیر اداری در مجموعه شرکت شهرک‌های صنعتی استان‌ها گفت: سال گذشته در حوزه احیاء واحد‌های صنعتی راکد، عملکرد بسیار خوبی داشتیم، که این برنامه امسال هم با جدیت بیشتری تداوم خواهد یافت، و لازم است با تعامل و هم افزایی همه جانبه، از ظرفیت کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان برای بهبود فضای کسب و کار صنعتگران و تولید کنندگان استفاده بهینه شود.

هدف گذاری برای استفاده از یک هزار لیتر بر ثانیه پساب شهری و افزودن ۶ هزار هکتار به اراضی صنعتی

معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران نیز در این نشست با تأکید بر ضرورت مدیریت صحیح منابع با توجه به محدودیت‌های مالی و صرفه جویی در هزینه‌ها اظهار داشت: مدیران عامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان‌ها باید دقت در برآورد‌های فنی و استفاده از شیوه‌های نوین و ارتقاء کیفیت در پروژه‌ها را مد نظر قرار دهند.

فتحعلی محمدزاده با بیان این‌که اجرای پروژه‌های اساسی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی تابعه باید در ابتدا در دستور کار قرار گیرد، افزود: باید نگاهی دقیق به قوانین، مقررات، استعلام‌ها و رعایت شئونات عمومی و خصوصی در قرارداد‌ها و قوانین داشته باشیم و رفع عوارض پروژه‌ها برای جلوگیری از مشکلات آتی به‌صورت ویژه در دستور کار قرار گیرد.

وی همچنین بر اجرای پروژه‌ها در بازه زمانی مورد نظر تأکید و اضافه کرد: با توجه به وجود ظرفیت‌های لازم و تعریف برش‌های استانی، جلب مشارکت بخش خصوصی در احداث شهرک‌های صنفی در سال جاری مورد نظر می‌باشد.

معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان این‌که امسال یک هزار لیتر بر ثانیه استفاده از پساب شهری در بخش صنعت هدف گذاری شده است، ادامه داد: همچنین سال گذشته حدود ۹ هزار هکتار به اراضی در اختیار شهرک‌ها و نواحی صنعتی اضافه شده است و امسال نیز برای اضافه شدن شش هزار هکتار دیگر هدف گذاری شده است.

محمدزاده درخصوص مشارکت در احداث پست‌های برق شهرک‌ها و نواحی صنعتی نیز بیان کرد: امسال برای ساخت ۵۲ پست برق به‌صورت مشارکتی با وزارت نیرو هدف گذاری کرده‌ایم. از ابتدای سال تا کنون هم ۳۰ پست برق نهایی شده است.

وی یادآور شد: احداث این پست‌های برق به‌صورت مشارکت ۴۰ درصدی توانیر، ۳۰ درصدی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و شرکت‌های استانی تابعه و ۳۰ درصد نیز با مشارکت سازمان برنامه و بودجه کشور است.

الکترونیکی شدن تمامی فرآیند‌ها در دستور کار است

در ادامه این نشست، معاون برنامه‌ریزی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران یکی از برنامه‌های دارای اولویت این سازمان را الکترونیکی شدن تمامی فرآیند‌های اجرایی اعلام کرد و گفت: حدود ۵۰ فرآیند در این راستا طراحی شده است که از مشورت صاحب نظران و تشکل‌های بخش خصوصی نیز در این زمینه استفاده خواهیم کرد.

رضا غلامی با تأکید بر اهمیت ارائه خدمات میز خدمت به متقاضیان افزود: وقتی به سمت هوشمند سازی می‌رویم، پس فرآیند‌های ما نیز باید الکترونیکی و در بستر هوشمند اتفاق بیفتد.

وی با بیان این‌که درحال طراحی سامانه جامعی در راستای هوشمند سازی سازمان هستیم، اضافه کرد: تا کنون نیز در این حوزه موفقیت ۶۰ تا ۷۰ درصدی را کسب کرده‌ایم.

معاون برنامه‌ریزی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از مدیران عامل شرکت‌های استانی تابعه خواست تا در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان و کمیته‌های برنامه‌ریزی شهرستان‌ها، اعتبارات لازم را با هم افزایی و تعامل بین بخشی برای تحقق اهداف سازمانی جذب نمایند.

غلامی همچنین با اشاره به این‌که ۴۷ هزار طرح درحال ساخت و ساز در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور وجود دارد، ادامه داد: پایش و رصد مداوم این طرح‌ها ضرورت دارد که باید با جدیت و اهتمام ویژه‌ای دنبال شود.

معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران نیز در بخش دیگر این نشست، از مدیران عامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان‌ها برای همکاری در برگزاری نخستین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی صنایع کوچک و متوسط قدردانی کرد.

عزیزاله قربانی گفت: این نمایشگاه همزمان با دهه تولید و تجارت، در کنار برگزاری نشست سراسری فن بازارها، نقطه عطفی در معرفی هرچه بهتر توانمندی شرکت‌های دانش بنیان، فناور، نوآور و استارت آپ بوده است.

 
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار