کشاورزی / گروه کشاورزی
دوشنبه   ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ / ۱۷:۵۸
کد خبر: ۱۳۸
تعداد بازدید: ۲۸۶۹
مدیرعامل هلدینگ کشاورزی مطرح کرد:

دولت به صورت دستوری مانع ورود یک نژاد مرغ در کشور شد

مدیرعامل هلدینگ کشاورزی گفت: وزارت جهاد کشاورزی در دو سال گذشته برخلاف نظر پرورش دهندگان مرغ گوشتی مجوز ورود نژاد مرغ گوشتی راس به کشور را به شکل حاکمیتی و دستوری تحت عنوان "تنوع نژادی" کاهش داده است.


مجتبی نوروزی در گفتگو با خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی برای بهبود شرایط تولید مسئولیت تولید بهترین سویه‌ای مرغ گوشتی برای توزیع در میان مرغداران دارد تا با توجه به بازده مناسب آن نژادها مرغداران بتوانند باکمترین هزینه به عملکرد مورد نظر دست یابند.

 وی افزود: آمارهای وزارت جهاد کشاورزی نشان می‌دهد که  در سال  1 میلیارد و 200 میلیون قطعه جوجه برای تولید 2 میلیون و 200 هزار تن گوشت مرغ نیاز است. براساس فعالیت های مرغ اجداد در کشور و کارهایی که خود جهادکشاورزی بانی آن  بوده است که اکنون به سویه خاص رسیده ایم.

 وی تصریح کرد: در 10 سال اخیربه چند نژاد(مرغ اجداد برای تولید مرغ مادرو جوجه یک روزه) رسیده ایم که عملکرد خود را نیز برای تولید کنندگان(مرغدارن) ازخود نشان داده اند. بر اساس آمار نامه های انجمن جوجه یکروزه در سال 84 تا 94 قاطبه مرغ پرورش یافته در کشور از نظر مرغ مادر و جوجه یکروزه نژاد راس 308 بوده است.

نوروزی گفت: وزارت جهاد کشاورزی پرورش دهندگان مرغ گوشتی و تولید کنندگان به این نتیجه رسیدند که بهترین نژاد با بازدهی مناسب نژاد راس است.

 وی تاکید کرد: اقداماتی که در یک تا دو سال گذشته در وزارت جهاد کشاورزی روی داده است اما برخلاف نظر پرورش دهندگان مرغ گوشتی است. سویه نژاد راس به شکل حاکمیتی و دستوری اجازه واردات آن  کاهش یافته است.

مدیرعامل گروه سرمایه گذاری کشاورزی کوثر گفت: در مقایسه با سال‌های گذاشته که ما (نژاد مرغ راس) حدود 90 درصد بازار را در اختیار داشتیم اکنون به 45 درصد کاهش یافته است.

 وی تأکید کرد: سویه های جایگزین‌ که در گذشته وجود داشته اما با ورود به مرحله تولید با شکست منتهی نشده است و از بازار حذف شدند. نژاد راس که  بازار پسندی و تولید مناسبی داشته است چرا اکنون باید به شکل دستوری سهم آن از بازار کاهش یابد.

 رئیس سابقسازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: پشت درشرکت اجداد ما صف‌های طولانی برای خرید وجود دارد و ما نمی توانیم پاسخگوی نیاز بازار باشیم. از معاونت امور دام  وزارت جهاد کشاورزی باید سوال کرد که دلیل محدودیت واردات چه بوده است؟

وی تصریح کرد: حاضریم که برای تنظیم میزان واردات با حضور تولیدکنندگان جلسه برگزار کنیم و در آنجا مصرف کننده ها خود اظهار کنند که نیاز به خرید چه نژادی دارند و رای گیری انجام شود.

 نوروزی اظهار داشت: نژاد هوبارد سال‌ها به بازار ما آمده بوده اما عملکرد مناسبی نداشته است. مصرف‌کنندگان خود باید تشخیص دهند که تمایل به خرید چه نژادی دارد و باید به انتخاب آنها احترام گذاشت.

 وی تصریح کرد:  به تنظیم بازار محصولات و تولیدات کشاورزی توسط وزارت جهاد کشاورزی معتقدیم اما آنکه تعیین شود از چه نژادی چقدر باید وارد شود کار درست و علمی نیست به تولید کشور ضربه وارد می‌کند.

 نوروزی گفت: معاونت امور دامی وزارت جهاد کشاورزی می گوید که قصد ایجاد تنوع نژادی در بازار دارد و به همین دلیل واردات نژاد مرغ راس را محدود کرده است، اما باید در نظر داشت که این امر نباید منجر به انحصار شود.

وی با بیان اینکه به صورت حقوقی پیگیر این موضوع هستیم، افزود: با اهرام واردات جلوی تولید بیشتر ما را  گرفته اند که این امر منجر به کاهش جوجه ریزی  شده است.

نوروزی یادآور شد: یک میلیارد و دویست میلیون قطعه جوجه درسال تولید می شود که ناشی از واردات 250هزار خط D مرغ اجداد است.

وی افزود: هر قطعه خط D مرغ اجداد منجر به تولید 50 مرغ مادر می‌شود و از هر مرغ مادر 135 جوجه گوشتی به دست می آید. در نهایت  می توان نتیجه گرفت از هر مرغ اجداد 13 تن گوشت تولید می‌شود.

به گزارش خبرنگار کشاورزی خبرگزای تسنیم وزارت جهاد کشاورزی در سال‌های گذشته به دلیل فشارها و اعتراضاتی که درباره به وجود آمدن انحصار در بازار مرغ اجداد(یک نژاد انگلیسی) و در نهایت جوجه یک روزه ایجاد شده بود(با در اختیار داشتن 90 درصد از سهم بازار) اقدام به اجرای طرح "تنوع نژادی" در واردات مرغ اجداد کرد.

 ایجاد "تنوع نژادی" برای رفع انحصار یک نژاد خاص در بازار این بار این نیز مورد اعتراض قرار گرفته  و این امر خود انحصار نامیده شده است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
آخرین اخبار

شناسایی ۲ هزار و ۲۷۹ شهیدِ در اسارت

بسیج لشکر مخلص خداست

چرا پیروزی قطعی از آنِ جبهه مقاومت است؟

پخش صوت شهید علی حیدری توسط مهندس سعید اوحدی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور ...

صحبت‌های مهندس محمدرضا اسکندری پیرامون وضعیت واگذاری شرکت‌ها به بنیاد مستضعفان و رویکرد آتی مدیران در منابع انسانی سازمان

در خدمت به خانواده شهدا و ایثارگران مسئولیت سنگینی بر عهده داریم

نامه خداحافظی دکتر امیدعلی خطاب به کارکنان سازمان

تصاویر شهدا بر تارک میدان آرژانتین تهران

گزارش تصویری مجلس ترحیم پدر دکتر کوراوند

افزایش ۴۹ درصدی وصولی سازمان مالیاتی در نیمه نخست امسال

صدور پیام تسلیت سرپرست سازمان برای درگذشت ابوی دکتر کوراوند

توسعه سازمان ازطریق مدیریت سهام/رشد ۷ برابری سود سازمان

راهبرد‌های سازمان اقتصادی کوثر در دوره مدیریتی جدید

نوین سازی سیاست‌های کاری آوانوین

گزارش تصویری بازدید مدیرعامل سازمان کوثر از پایگاه خبری حیات

گزارش تصویری آئین آغاز به کار مدیران عامل سابق بنگاه‌های تابعه بنیاد شهید در بنیاد مستضعفان

اینفوگرافی طرح توسعه بیمارستان خاتم الانبیاء(ص)

رشد ارزش دارایی‌های کوثر در معامله با بنیاد مستضعفان

بنیاد مستضعفان و بنیاد کوثر شرکای استراتژیک یکدیگرند

اصلاح نهادی و بازآرایی ساختاری مراکز تابعه بنیاد انجام شد

پربازدیدترین اخبار