سایر اخبار / سایر شرکت ها
دوشنبه   ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۸:۳۴
کد خبر: ۱۳۹۶
تعداد بازدید: ۲۶۴۲
برگزاری اولین میز صنعت برق در بازارسرمایه
 
جلسه میز صنعت برق با میزبانی سازمان بورس و اوراق بهادار و حضور مدیران عامل نیروگاه‌های تولید برق و همچنین مدیران سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق کشور برگزار شد و در آن دغدغه‌های فعالان این صنعت و راه کار‌های پیش رو مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به نقل از روابط عمومی شرکت تولید و مدیریت نیروگاه زاگرس کوثر، این اولین جلسه میز صنعت برق بود که در سازمان بورس راه‌اندازی شده است. در جریان این جلسه، مدیران نیروگاه‌هایی که شرکت‌های آن‌ها در بازار سرمایه پذیرفته شده اند، حضور یافته و به بیان مشکلات و دغدغه‌های خود پرداختند.

دکتر جعفری اناری مدیرعامل شرکت تولید و مدیریت نیروگاه زاگرس کوثر، به بیان مشکلات این صنعت و شرکت زاگرس که با نماد بزاگرس در بازار سرمایه فعال است، پرداخت و عنوان کرد؛ ۱۵،۰۰۰ مگاوات نیروگاه گازی در کشور وجود دارد که قابلیت تبدیل به سیکل ترکیبی را دارند و از این طریق ۷،۵۰۰ مگاوات ظرفیت جدید بدون افزایش هزینه سوخت به شبکه سراسری افزوده خواهد شد که می­تواند خاموشی­ها را کاهش دهد. اما تعرفه پایین برق، انحصار صادرات برق توسط دولت و عدم صدور مجوز صادرات برق به بخش خصوصی، منجر به عدم جذابیت این صنعت برای ورود سرمایه گذاران شده است.

جعفری افزود؛ متاسفانه در بیشتر ایام سال ظرفیت تولید نیروگاه‌ها بلا استفاده مانده که قابلیت به کارگیری جهت تولید رمزارز را دارد و می‌تواند ارز آوری خوبی را در شرایطی که وزارت نیرو توان پرداخت مطالبات نیروگاه را ندارد، به همراه داشته باشد.

ایشان خاطر نشان کرد؛ پایین بودن قیمت خرید برق از نیروگاه ها، منجر به کاهش ارزش شرکت در بورس و افزایش P/E این صنعت و شرکت شده است، به طوری که نسبت ارزش خالص دارائی‌ها (NAV) به ارزش بازار به ۳۷% و P/E به عدد ۳۰ رسیده است.

در ادامه دکتر محمد علی دهقان دهنوی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار عنوان کرد؛ این صنعت اگرچه مسائلی دارد، اما در عین حال راه حل‌های متعددی نیز پیش روی آن قرار دارد. به خصوص که بخشی از این راه‌حل‌ها، در قوانین و مقررات موجود، پیش بینی شده، اما متاسفانه هنوز اجرا نشده است؛ بنابراین مطالبه اصلی در رابطه با صنعت برق این است که این مقررات اجرا شود که از جمله میتوان به ماده ۱۸ قانون توسعه ابزار‌ها اشاره کرد.

وی افزود: این ماده قانونی صراحتا بیان می‌کند که وقتی کالایی وارد بورس می­ شود، از شمول قیمت گذاری دستوری خارج می‌شود. از این رو انتظار می‌رود با اجرای این قانون، محدودیت‌های قیمتی و مواردی همچون سهمیه بندی در این صنعت از بین برود.

دهقان دهنوی چالش دیگر این صنعت را که در این روز مورد بررسی قرار گرفت، موضوع صادرات برق دانست و گفت: انتظار فعالان صنعت برق این است که صادرات برق توسط خود نیروگاه‌های بخش خصوصی صورت گیرد. این مطالبه به حقی است؛ چراکه افزایش صادرات غیرنفتی کشور در گرو حضور بخش خصوصی در بازار صادرات است. این مطالبه دیگری بود که امروز مطرح شد و ان شاءالله امیدوارم محقق شود تا نیروگاه‌ها بتوانند از منافع صادرات برقشان، خودشان نیز بهره‌مند شوند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار موضوع دیگری که در این جلسه مطرح شد را امکان توسعه تولید برق و سرمایه‌گذاری در ظرفیت‌های جدید نیروگاه‌های موجود دانست و گفت: طبق گفته شرکت کنندگان در این جلسه، بخشی از نیروگاه‌ها می‌توانند از طریق ایجاد سیکل ترکیبی، تولید برقشان را افزایش دهند که تحقق این امر نیاز به سرمایه گذاری دارد. اما سرمایه گذاری جدید منوط به این است که صنعت برق از سودآوری و توجیه پذیری کافی برخوردار باشد.

وی گفت: بنابراین راه حل موجود این است که زمینه و شرایط جهت سودآوری صنعت برق فراهم شود تا سرمایه گذاری جدید از طریق بازار سرمایه وارد این شرکت‌ها شود و آن‌ها با افزایش ظرفیت بتوانند ضمن سودآوری بیشتر خود، مشکلات فعلی کشور در این حوزه را که به شکل قطعی برق خود را نشان داده است، از بین ببرند، ضمن اینکه با صادرات بیشتر سودآوری بیشتری نیز شامل حال اقتصاد کشور و شرکت‌های تولیدکننده خواهد شد.

در پایان دهقان دهنوی در خصوص مزایای برگزاری این جلسات و ایده اولیه تشکیل آن گفت: ایده اولیه تشکیل این جلسات، همگرایی، همفکری و استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه برای کمک کردن به صنایع مختلفی بود که شرکت‌های آن‌ها در بازار سرمایه حضور دارند. سازمان بورس با برگزاری این جلسات و بررسی راهکار‌های لازم، در جهت حفظ و توسعه منافع سهامداران و همچنین توسعه سرمایه‌گذاری‌ها و رشد تولید در شرکت‌های بورسی قدم برمی‌دارد. وی تاکید کرد: با پیگیری راهکار‌های موجود، هم منافع سهامداران و هم منافع اقتصاد کشور تامین خواهد شد.
 
انتهای پیام / 
 
آخرین اخبار

شناسایی ۲ هزار و ۲۷۹ شهیدِ در اسارت

بسیج لشکر مخلص خداست

چرا پیروزی قطعی از آنِ جبهه مقاومت است؟

پخش صوت شهید علی حیدری توسط مهندس سعید اوحدی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور ...

صحبت‌های مهندس محمدرضا اسکندری پیرامون وضعیت واگذاری شرکت‌ها به بنیاد مستضعفان و رویکرد آتی مدیران در منابع انسانی سازمان

در خدمت به خانواده شهدا و ایثارگران مسئولیت سنگینی بر عهده داریم

نامه خداحافظی دکتر امیدعلی خطاب به کارکنان سازمان

تصاویر شهدا بر تارک میدان آرژانتین تهران

گزارش تصویری مجلس ترحیم پدر دکتر کوراوند

افزایش ۴۹ درصدی وصولی سازمان مالیاتی در نیمه نخست امسال

صدور پیام تسلیت سرپرست سازمان برای درگذشت ابوی دکتر کوراوند

توسعه سازمان ازطریق مدیریت سهام/رشد ۷ برابری سود سازمان

راهبرد‌های سازمان اقتصادی کوثر در دوره مدیریتی جدید

نوین سازی سیاست‌های کاری آوانوین

گزارش تصویری بازدید مدیرعامل سازمان کوثر از پایگاه خبری حیات

گزارش تصویری آئین آغاز به کار مدیران عامل سابق بنگاه‌های تابعه بنیاد شهید در بنیاد مستضعفان

اینفوگرافی طرح توسعه بیمارستان خاتم الانبیاء(ص)

رشد ارزش دارایی‌های کوثر در معامله با بنیاد مستضعفان

بنیاد مستضعفان و بنیاد کوثر شرکای استراتژیک یکدیگرند

اصلاح نهادی و بازآرایی ساختاری مراکز تابعه بنیاد انجام شد

پربازدیدترین اخبار