بازنشر / اقتصادی
سه‌شنبه   ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۱:۵۸
کد خبر: ۱۵۱۸
تعداد بازدید: ۶۵۰
نظارت همچنان حلقه مفقوده بازار یزد؛

مصوبات تنظیم بازار روی زمین ماند/جلسات به قیمت‌گذاری ختم می‌شود

یزد- ستاد تنظیم بازار هر هفته در یزد برگزار می‌شود، اما شرایط حاکم بر بازار نشان می‌دهد که خروجی این جلسات تاکنون تنها نرخ‌گذاری بر اجناس بوده و بازار به همین خروجی نیز توجهی نشان نمی‌دهد.

به نقل از خبرگزاری مهر، گرانی‌ها سفره‌ها را کوچک و مردم را نگران تأمین معیشت خود کرده و تأمین موادغذایی همچنان هم یکی از اولویت‌های اصلی هم برای دولت و هم برای خانوارهاست به ویژه اقلام درجه یک که از اهمیت بسیاری برخوردار است.

شلوغی خیابان‌های شهر یزد این روزها نشان می‌دهد که تکاپو برای خرید افزایش یافته و امید است که این تکاپوها به افزایش بیشتر قیمت‌ها منجر نشود.

به طور قطع با افزایش تقاضا و خرید برای شب عید، برخی از اجناس در بازار کم می شود و به دنبال آن شاهد گرانی هستیم چیزی که مسئولان جهاد کشاورزی استان به عنوان متولیان امر تنظیم بازار آن را رد می‌کنند و ادعا دارند که این وضعیت رخ نخواهد داد.

نگرانی شهروندان

اما این نگرانی همچنان بین یزدی‌ها باقی است. یکی از شهروندان یزدی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نوسانات قیمت عرضه گوشت قرمز در یزد گفت: درست است که قیمت مصوب برای اقلام تنظیم بازار مشخص می شود و عنوان می شود که گوشت به اندازه کافی در بازار است اما قصابان گوشت را به قیمت دلخواه خود می فروشند و به قیمت مصوب کاری ندارند.

رضیه توکلی ادامه داد: تازه هنوز به بازار شب عید نرسیده ایم، قطعاً آن زمان قیمت ها سرسام آور خواهد شد و بهانه‌های مختلفی از جمله کمبود دام مطرح می شود و مردم ناچارند به گرانی‌ها تن دهند.

مصوبات تنظیم بازار روی زمین ماند/جلسات به قیمت‌گذاری ختم می‌شود

وی افزود: ستاد تنظیم بازار باید بر مصوبات خود به دقت نظارت کند. زمانی که قیمت گوشت مشخص شد همه قصابان باید ملزم به رعایت این قیمت شوند اما به نظر می رسد که کمترین نظارت در این زمینه وجود دارد.

این شهروند گفت: این وضعیت منحصر به قیمت گوشت قرمز نیست، برای گوشت مرغ هم این نگرانی ها وجود دارد چرا که قطعاً در شب عید، سرما و کاهش جوجه ریزی و افزایش هزینه های تولید همگی جمع می شوند تا قیمت را بالا ببرند در صورتی که الان هم مرغ گران به دست مصرف کننده می رسد.

تنظیم بازار به تعیین قیمت محدود شد

یکی دیگر از شهروندان یزدی از افزایش قیمت ها و عدم کنترل بر بازار گلایه کرد و گفت: تنظیم بازار به معنای تامین نیاز با قیمت مناسب است اما آنچه امروز دیده می شود، تنظیم بازار در یزد تنها به تعیین قیمت محدود شده و کنترلی روی بازار رخ نمی دهد.

سعید مرادی گفت: وقتی قیمت عرضه انواع مواد غذایی از جمله مرغ و تخم مرغ در نقاط مختلف شهر متفاوت است، این نشان می دهد که ستاد تنظیم بازار در اجرای مصوبات به خوبی عمل نکرده یا اینکه عرضه ها با تقاضا تناسب ندارد. تنظیم بازار به معنای تامین نیاز با قیمت مناسب است اما آنچه امروز دیده می شود، تنظیم بازار در یزد تنها به تعیین قیمت محدود شده و کنترلی روی بازار رخ نمی دهد

وی ادامه داد: وقتی عنوان می شود تولید مرغ و تخم مرغ در استان مازاد بر مصرف است باید قیمت عرضه نسبت به سایر استان ها کمتر باشد در صورتی که این طور نیست و حتی در نقاط مختلف شهر هم شاهد عرضه این اقلام با قیمت های متفاوت هستیم.

این شهروند یزدی افزود: ستاد تنظیم بازار باید از هم اکنون برای ایام نوروز برنامه ریزی کند. اقلام شب عید فقط مرغ و تخم مرغ نیست، مردم نگران تامین برنج، روغن، شکر و سایر اقلامی هستند که نیازهای اساسی به شمار می روند و باید در قالب ستاد تنظیم بازار عرضه شوند.

مصوبات تنظیم بازار روی زمین ماند/جلسات به قیمت‌گذاری ختم می‌شود

مرادی اظهار داشت: دولت باید از حالا برای ذخیره سازی و توزیع اقلام تنظیم بازار برنامه ریزی کند چرا که کاهش جنس در بازار، قیمت ها را به مراتب بالا می برد و اگر اقلام تنظیم بازار ذخیره سازی یا پیش خرید نشده باشند، بازار عید سرسام آور خواهد بود.

مدیریت بر عرضه و تشدید نظارت بر قیمت

مدیر توسعه بازرگانی و سرپرست مدیریت نظارت و بازرسی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد درباره اقلام تنظیم بازار و مدیریت بازار شب عید به خبرنگار مهر اظهار داشت: هیچ نگرانی در این باره وجود ندارد، عرضه به اندازه مناسب صورت می گیرد و کمبودی نخواهیم داشت.

نعمت الله جعفری از جمله اقلام تنظیم بازار را مرغ، گوشت، تخم مرغ، میوه، برنج، روغن و به احتمال زیاد شکر عنوان کرد و گفت: درباره گوشت قرمز باید گفت که با توجه به اینکه تولید گوشت دام سبک استان کمتر از نیاز است و از استان‌های دیگر تامین می شود، قیمت عرضه نوساناتی دارد.

وی دلیل این نوسانات را شیوه و شرایط تامین از جمله زمان بروز سیل، بارش برف و …، کرایه حمل و قیمت عرضه دام زنده و گاه نیز صادرات دام عنوان کرد و افزود: قیمت مصرف کننده گوشت بره مخلوط درجه یک در حال حاضر در استان هر کیلوگرم ۱۴۵ هزار تومان در ستاد تنظیم بازار مصوب شده است.

جعفری گفت: اما در زمینه گوشت دام سنگین استان از تولیدکنندگان است و مازاد بر مصرف آن نیز به خارج از استان ارسال می شود. قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله هم بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار، ۱۵۵ هزار تومان است.

تولید مرغ و تخم مرغ مازاد بر مصرف در استان

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد درباره قیمت عرضه مرغ در بازار نیز اظهار داشت: تولید گوشت مرغ در بازار نوسان دارد اما همواره نیمی از تولید، مازاد بر مصرف بوده و به خارج از استان ارسال می شود چرا که میزان مصرف روزانه مرغ در یزد بین ۸۰ تا ۱۲۰ تن است. گوشت مرغ با کیفیت و قیمت خوب در بازار عرضه می شود و اظهار نظرها درباره بی کیفیت بودن این محصول تولیدی استان اثبات نشده است

وی، قیمت مصوب هر کیلوگرم مرغ برای مصرف کننده را ۲۹ هزار و ۶۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: گوشت مرغ با کیفیت و قیمت خوب در بازار عرضه می شود و اظهار نظرها درباره بی کیفیت بودن این محصول تولیدی استان اثبات نشده زیرا مرغ گرم به صورت پلمب شده از کشتارگاه به مراکز عرضه ارسال می شود.

مصوبات تنظیم بازار روی زمین ماند/جلسات به قیمت‌گذاری ختم می‌شود

جعفری درباره عرضه تخم مرغ با بیان اینکه قیمت هر کیلوگرم تخم مرغ بر مبنای شانه فله ای برای مصرف کننده ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان است، گفت: در تولید تخم مرغ نیز مازاد بر عرضه داریم و نیمی از تخم مرغ تولیدی به خارج از استان ارسال می شود.

اقلام تنظیم بازار و توزیع آن

سرپرست مدیریت نظارت و بازرسی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد درباره اقلام تنظیم بازار استان گفت: این اقلام محدود است و شامل اقلام تاثیرگذار در معیشت مردم هستند از اینرو نظارت بر عرضه و قیمت آنها بر اساس قیمت مصوب تنظیم بازار شدیدتر است.

وی، غیر از موارد اعلام شده از دیگر اقلام تنظیم بازار به عرضه برنج تایلندی به قیمت هر کیلوگرم ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان، برنج هندی به قیمت هر کیلوگرم ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان و برنج پاکستانی به قیمت هر کیلوگرم ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان اشاره کرد و افزود: سهمیه تنظیم بازار برنج استان در بهمن و اسفندماه هم توزیع خواهد شد.

جعفری گفت: روغن نیز با نظارت و بر اساس قیمت کارخانه در بازار عرضه خواهد شد و به طور قطع کمبودی در عرضه نخواهیم داشت و مردم برای آگاهی از قیمت عرضه می توانند به سایت وزارت جهاد کشاورزی مراجعه کنند.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان وسرپرست مدیریت نظارت و بازرسی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد از خریداری و ذخیره سازی میوه تنظیم بازار برای استان شامل پرتقال و سیب خبر داد و افزود: تلاش است که اقلام اساسی مورد نیاز مردم تامین شده و کمبودی در بازار نداشته باشیم اما این با تشدید نظارت ها منافاتی ندارد.

تاکید بر اجرای مصوبات ستاد تنظیم بازار

اقدامات ستاد تنظیم بازار به طور قطع تاثیر بسزایی در عرضه و تقاضا و قیمت کالاهای اساسی مورد نیاز شهروندان یزدی در بازار دارد اما این منوط به وقتی است که مصوبات این ستاد اجرایی شود. چیزی که مورد انتقاد استاندار یزد نیز واقع شده بود.

مصوبات تنظیم بازار روی زمین ماند/جلسات به قیمت‌گذاری ختم می‌شود

مهران فاطمی تاکید کرده بود که حرف ستاد تنظیم بازار استان نباید بر زمین بماند و مصوبات این ستاد لازم‌الاجرا است و این مصوبات نباید تنها روی کاغذ باشد.

وی تاکید کرده بود که اگر از مصوبات سرپیچی می‌شود لازم است با پیگیری، بررسی و بازرسی دقیق‌تر این مسئله را رفع کرد و نباید ۱۰ رقم قیمت در بازار برای یک کالا وجود داشته باشد.

استاندار یزد معیشت مردم را اولویت اصلی اعلام کرده بود، چیزی که مردم هم انتظار آن را دارند و امیدوارند با عملکرد درست و مناسب ستاد تنظیم بازار، بازار شب عید به خوبی مدیریت شود.

آخرین اخبار

دیدار جانبازانِ راست قامتِ نخاعی با رئیس سازمان بسیج جامعه‌ی کشاورزی کشور

شناسایی ۲ هزار و ۲۷۹ شهیدِ در اسارت

بسیج مستضعفین هیچ مشابهی در دنیا نداشت

چرا پیروزی قطعی از آنِ جبهه مقاومت است؟

پخش صوت شهید علی حیدری توسط مهندس سعید اوحدی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور ...

صحبت‌های مهندس محمدرضا اسکندری پیرامون وضعیت واگذاری شرکت‌ها به بنیاد مستضعفان و رویکرد آتی مدیران در منابع انسانی سازمان

در خدمت به خانواده شهدا و ایثارگران مسئولیت سنگینی بر عهده داریم

نامه خداحافظی دکتر امیدعلی خطاب به کارکنان سازمان

تصاویر شهدا بر تارک میدان آرژانتین تهران

گزارش تصویری مجلس ترحیم پدر دکتر کوراوند

افزایش ۴۹ درصدی وصولی سازمان مالیاتی در نیمه نخست امسال

صدور پیام تسلیت سرپرست سازمان برای درگذشت ابوی دکتر کوراوند

توسعه سازمان ازطریق مدیریت سهام/رشد ۷ برابری سود سازمان

راهبرد‌های سازمان اقتصادی کوثر در دوره مدیریتی جدید

نوین سازی سیاست‌های کاری آوانوین

گزارش تصویری بازدید مدیرعامل سازمان کوثر از پایگاه خبری حیات

گزارش تصویری آئین آغاز به کار مدیران عامل سابق بنگاه‌های تابعه بنیاد شهید در بنیاد مستضعفان

اینفوگرافی طرح توسعه بیمارستان خاتم الانبیاء(ص)

رشد ارزش دارایی‌های کوثر در معامله با بنیاد مستضعفان

بنیاد مستضعفان و بنیاد کوثر شرکای استراتژیک یکدیگرند

پربازدیدترین اخبار