وزیر جهاد کشاورزی از ارزان سازی خوراک دام با فعالیت شرکتهای دانش بنیان خبر داد و گفت: با عملیاتی شدن جایگزینی خوراک دام در کشور میتوانیم تا سقف ۵۰ تا ۶۰ درصد واردات این حوزه را کاهش دهیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی گفت: ما در ابتدای سال با کمک معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری آیین نامهای را در خصوص دانش بنیانها در دولت تصویب کردیم.
وی با بیان اینکه این آیین نامه ۱۹ ماده دارد، افزود: بخشهای مختلف را در این آیین نامه مورد هدف قرار دادیم.
وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها، تصریح کرد: طبیعتاً قیمت نهادههای دامی نسبت به قبل به دلیل حذف ارز ترجیحی افزایش پیدا کرده و یکی از دغدغههای ما در این بخش ارزان سازی خوراک دام است.
وی یادآور شد: ما عقیده داریم که وجود ارز ۴۲۰۰ تومانی بیشترین خسارت را به بخش کشاورزی وارد کرد و در زمان پرداخت آن هیچ فکری در مورد استفاده از بقایا و ظرفیتهای بومی و داخلی در خوراک دام نشد.
ساداتی نژاد با تاکید بر اینکه فصل جدیدی در حوزه استفاده از بقایا و فناوری و نوآوری در حوزه خوراک دام را شاهد هستیم، گفت: به اعتقاد ما این مهم میتواند انقلاب نوآوری و بهره وری در صنعت دام و طیور کشور را رقم بزند.
وی با اشاره به برگزاری این نمایشگاه دانش بنیان توسط معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری و دعوت از علاقمندان دارای ایده و فعالیت حوزه خوراک دام، طیور و آبزیان، تصریح کرد: ظرفیتهای بینظیر در این زمینه در کشور وجود دارد. به طور نمونه برخی از این گیاهان خودرو و هرز هستند و ما میتوانیم از آنها در حوزه خوراک دام استفاده کنیم.
وی با اشاره برخی از بقایای گیاهان مشکلات محیط زیستی نیز ایجاد کرده است، گفت:این گیاهان میتوانند به خصوص در بخش پروتینها جایگزین شوند.
ساداتی نژاد تصریح کرد: در حال حاضر ۴.۶ میلیون تن کنجاله سویا وارد کشور میشود و به دلیل آب بری نمیتوانیم توسعه کشت سویا را افزایش دهیم بنابراین باید بر روی جایگزینی آن کار کنیم.
به گفته وی، یکی از راههای جایگزینی آن استفاده از ظرفیتهایی است که در این زمینه وجود دارد.
ساداتی نژاد ادامه داد: در این مهم باید به بخشی از حلقه تولید در محصولات پربازده و ورود فناوری به حوزه تولید و بهره وری نیز بپردازیم.
وی تصریح کرد: علاوه بر مسائل عنوان شده در کنار استفاده از حوزه صنعت خوراک دام جایگزین افزایش بهره وری در حوزه خوراک دام را شاهد باشیم.
وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: امسال بتوانیم با کمک معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، نخبگان و شرکتهای دانش بنیان حرکت کنیم و فعالیتهایی در حوزه تولید داخل در حوزههایی که جایگزینی محصولات آبر یا سویا داریم (مانند کاملینا)؛ ما میتوانیم واردات را تا سقف ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهش دهیم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش تعداد شرکتهای دانش بنیان حوزه کشاورزی، گفت: در ماده ۱ آیین نامه تصویب شده با معاونت علم از فناوری ریاست جمهوری ما باید تاخیر خودمان را در ورود به حوزههای کشاورزی در بخش دانش بنیان را جبران کنیم.
وی افزود: با توافق انجام شده با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ۲۰ درصد شرکتهای دانش بنیان باید مربوط به بخش کشاورزی باشند بنابراین حمایتهای لازم در این بخش کاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام میشود.
به گفته ساداتینژاد، بین علم و فناوری ریاست جمهوری و وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی همکاری خوبی وجود دارد.