به گزارش روابط عمومی سازمان اقتصادی کوثر، همایش آشنایی با ظرفیتهای بازار سرمایه و آینده اقتصاد ایران با حضور اعضای هیأتمدیره، مدیران ستادی و مدیران عامل شرکتهای تابعه سازمان در مشهد مقدس برگزار شد.
در این همایش، حجت الاسلام والمسلمین دستپرور استاد اخلاق با بیان انواع شیوههای تربیتی، دو نوع شیوه را متذکر شدند: یک شیوه تربیتی جناب سلمان و دیگری شیوه تربیتی جناب لقمان.
وی گفت: در شیوه تربیتی جناب سلمان، نخبه گرایی بود، بدین معنا که ایشان به دنبال نخبگان بود و آن قدر این موضوع را دنبال کرد تا به پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) رسید و در کنار ایشان ماندگار شد تا جایی که سلمان منّا اهلالبیت شد؛ اما در مقابل، جناب لقمان به دنبال نخبگان نبود، همان طورکه گفتند ادب از که آموختی، گفت: از بی ادبان؛ لذا وقتی بنده را در مجالس به عنوان معلم اخلاق دعوت میکنند، به شیوه لقمانی عمل میکنم.
حجت الاسلام والمسلمین دست پرور افزود: در بحث مدیریت هم این موضوع از فرد و در نهایت خانواده و جامعه شروع میشود تا به امت و ملت میرسد.
وی با بیان اینکه یک مدیر قدرت این را دارد که افراد تحت مدیریت خود را استبدادگرا یا آزاد تربیت کند؛ گروهی باشند که اهل آزاد اندیشی باشند یا فکر و اندیشه آنان اسیر باشد، تصریح کرد: مدیر مسئولیت دارد، حدیثی در این باب وجود دارد که میفرماید " کُلُکُّم راعٍ و کُلُکُّم مَسئولٌ عَن رَعِیَتِهِ " این مدیریت مرتبط با مدیریت نیروی انسانی است؛ اما مدیریت دیگر، حدیثی از حضرت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) است که میفرمایند: " اتقوا الله فی عباده و بلاده، فانکم مسئولون حتی عن البقاع و البهائم " خدا را در نظر بگیرید، هم در مورد بندگانش و هم در مورد سرزمینها و چهار پایان؛ زیرا مسئولیت شما این قدر عمومیت دارد که حتی در مورد بقعهها و سرزمینها و در مورد حیوانات و چهار پایان از شما سؤال میشود.
این استاد اخلاق در ادامه حدیثی از پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) را یادآور شدند که فرمودند: " هر کس جلودار مسئول عدهای از مسلمانان شود، در حالی که میداند در بین مسلمین فردی بهتر از او وجود دارد؛ پس خائن به خدا، رسولش و مسلمانان خواهد بود. "
وی همچنین شاخصههای عبودیت را در سه مورد تبیین کرد و گفت: سنت، نیت و اولویت، سه شاخصه عبودیت است؛ سنت یعنی عمل ما با رساله مجتهد، هم خوانی داشته باشد (واجبات و محرمات)؛ نیت یعنی خالص باشد که اخلاص در سه مرحله مطرح است: اخلاص در نیت (گرفتار شرک و ریا نشویم)، اخلاص در عمل (عمل ما گرفتار فساد نشود) و اخلاص در دین (گفتار بدعت و التقاط نشویم).
حجتالاسلام والمسلمین دستپرور در ادامه به حدیثی از معصوم اشاره کرد و افزود: حضرت صادق (علیه السلام) میفرمایند: " هرکس خانه خدا را طواف کند، خداوند عزوجل شش هزار حسنه برای او مینویسد و شش هزار گناه از او میآمرزد و شش هزار درجه به وی عطا میفرماید و شش هزار حاجت از او برآورده میسازد. سپس فرمودند: قَضَاءُ حَاجَةِ الْمُؤْمِنِ أَفْضَلُ مِنْ طَوَافٍ وَ طَوَافٍ حَتَّى عَدَّ عَشْراً؛ گرهگشایی از کار یک مؤمن، ده برابر این طواف، فضیلت دارد! "
این استاد اخلاق در پایان با تأکید بر اینکه مدیریت، صبر میخواهد، گفت: دو نوع مدیریت در قرآن کریم ذکر شده است؛ دسته اول، افراد تحت مدیریت شان را به جهنم میبرند، اما دسته دوم، با معیارهای قرآنی و اسلامی حرکت میکنند که مهمترین دستمایه و ویژگی یک مدیر هم در این آیه، صبر و بردباری است. /